Kulturfestival Off Road 2017

Kulturfestivalen Off Road varede fra den 11. april – 6. maj 2017

Off Road tog publikum med, hvor de aldrig havde været før: på ukendte afveje, forbi grænser, langt væk og tæt på. Den forbandt det lokale med det internationale, de største begivenheder med de mindste, og professionelle kulturskabere med fritidens ildsjæle.

Kort sagt: Off Road banede nye veje til kunst og kultur.

Kulturfestivalen Off Road blev søsat af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og var støttet af Aarhus 2017.

Kulturfestivalen var den fjerde og absolut største af sin slags i Midt- og Vestjylland: I 2005, var titlen ‘Vinden’, I 2009 hed festivalen ‘Mørket’, mens det i 2013 var ‘Bølgen’.

Off Road udfoldede sig overalt i Kultursamarbejdets syv kommuner: Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande. Her var altså masser af muligheder for at komme, hvor man aldrig har været før.

Åbningsfest i Herning: Tæt på magien

Herning åbnede ballet den 11. april 2017, og præsenterede alle Off Roads aktører i én pærevælling i byens gader og stræder.

Åbningsdagen havde overskriften “Tæt på Magien”. Og den blev et koncentrat af al den kunst og kultur, der i de efterfølgende fire uger oversvømmede de syv kommuner i Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland.

Det betød, at Hernings baggårde, smøger – og andre steder, der er lidt “Off Road” – blev fyldt med dans, teater, lyskunst, street art, poesi og meget mere. Dagen bød også på en otte timer lang koncert på Torvet i Herning med en række kendte og ukendte navne.

Off Road åbningen var samtidig én af Aarhus 2017’s store Fuldmåneevents – og det var den største endags-festHerning nogensinde havde set.

Afslutningsfest i Skive: Off Road Break Out!

Skive lukkede Off Road den 6. maj med et brag af en rytmisk koncert og muligheden for at opleve- eller genopleve nogle af de mange indslag fra festivalen.

Afslutningen bød på en bred vifte af usædvanlige kultur- og kunstevents i rå maritime rammer – på Skives værft hvor alle veje ender og fjorden begynder.

Her fik publikum en udsøgt blanding af alternativ kunst og design, kultur bag kulisserne, gribende litteratur, workshops og ny musik.

Kulturfestivalen Off Road 2017

Hvor du aldrig har været før!

En festival, hvor nærheden er et stjerneskud,

varmen en regnbue i havet

og de vindformede træer forfædrenes sms til fremtiden.


I Off Road bliver nysgerrigheden ledt på afveje,

og det enkelte menneske møder kunsten og kulturen

overraskende og uventet i oplevelser af himmelhøj kvalitet,

rørende enkelhed

og berusende komplikation.


Festivalen i Midt- og Vestjylland forbinder det lokale og det internationale.

Den bevæger sig på gyngende grund

og farer vild for at finde vej.

Den fører til de største og mindste begivenheder,

langt væk, tæt på, fysisk og kunstnerisk.

For at møde den skal du være modig for at blive bange.


I Off Road er du på et sidespor,

og i et skær af perlemor vil du opdage,

at summen er sammen.