Kulturcentre

Bakkehuset

Bakkehuset

Bakkehuset er et kulturhus midt i Ikast, som de seneste 20 år har lagt scene til et utal af kunstnere: Niels Hausgaard, Poul Dissing, Allan Olsen, Lis Sørensen, Johnny Madsen og Michael Falch for blot at nævne nogle få. Bakkehuset udmærker sig ved sin særlige atmosfære, intime stemning og eftertragtede akustik.

Bio-Huset Lemvig

Bio-Huset Lemvig

Bio-huset i Lemvig viser film for store og små: danske perler, kortfilm, Hollywoodbaskere og børnefilm. Året rundt finder du også en bred vifte af andre aktiviteter, eksempelvis OperaBio og musikarrangementer. Bio-huset danner også rammerne for Lemvig Børne- og Ungdomsfilmklub. Klubben er et stort aktiv for Bio-Huset, og sætter med sine 8-900 medlemmer sit eget præg på kulturen i Lemvig.

Bovbjerg Fyr

Bovbjerg Fyr

Bovbjerg Fyr ligger tæt på kanten af den 41 meter høje Bovbjergklint med flot udsigt over Vesterhavet.

En smuk fysisk ramme omkring et kulturelt fyrtårn med tilbud om kunstudstillinger, foredrag, fællesspisning, vandreture ...

Bakkehuset

Bystuen Velling

Et borgerdrevet kulturhus, hvor fællesskab skabes omkring professionel kunst og håndværk. For alle aldre.

Bakkehuset

Bystuen Vinderup

Bystuen er et nyt levende kulturfællesskab i Vinderup. Stedet skabes af mennesker og deres ideer.

Dansk Talentakademi

Dansk Talentakademi

Dansk Talentakademi er ét af Danmarks førende centre for kunstnerisk talentudvikling. Uddannelserne er for unge i alderen 15-25 år, og spænder over linjerne Musik, Kunst & Design, Forfatter, Dans samt Musical & Teater.

ET4U

ET4U

Foreningen ET4U arbejder aktivt med samtidskunst i Midt- og Vestjylland. Foreningens formål er at formidle dansk og international samtidskunst, at sætte fokus på kunstnerisk kvalitet, at være forum for debat og medvirke til at skabe netværk. Formålene søges opfyldt ved at initiere og realisere kunstprojekter i et respektfuldt møde imellem professionelle internationale kunstnere, foreninger, borgere og lokaliteter i det midt- og vestjyske.

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle

Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle

Skærum Mølle serverer det nyeste inden for forskning og samfundsudvikling i en mængde foredrag og kurser. Folkeuniversitetscenteret har også flere udstillinger, bl.a. en geologisk udstilling i Per Kirkebys hus for Sten og Stjerner, teglværksmuseum samt udstillingen ‘Den Gamle Brugs’ i Skærum Mølles gamle hønsehus.

Four Boxes

Four Boxes

Four Boxes er Krabbesholms nye udstillingsbygning, som hvert år bringer 6-8 udstillinger med værker af kunstnere, arkitekter og designere fra ind- og udland. Udstillingerne vil ofte være af Krabbesholm Højskoles egne elever. Udstillingerne varer normalt to uger, og der er offentlig adgang til ferniseringerne.

Bovbjerg Fyr

Hardsyssel Historisk Samfund af 1906


er en forening for alle historisk interesserede. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til vores egns historie ved
- at udgive artikler om egnen i Hardsyssels Årbog
- at afholde møder, hvor kyndige folk fortæller
- at arrangere rundvisninger på historisk interessante steder

Herning Billedskole

Herning Billedskole

Herning Billedskole tilbyder undervisning i tegning, maleri, grafik og andre billedskabende udtryk for både børn og voksne. Skolen afholder desuden mindre kurser for lærere, pædagoger, skoleklasser med flere. Elevernes værker hænger til skue på Billedskolen for at inspirere på tværs af holdene. Hvert år afsluttes med en stor fællesudstilling.

Hjemstavnsgården Gjellergaard

Hjemstavnsgården Gjellergaard

Gjellergaard er opført i sidste halvdel af 1800-tallet i den vestjyske fiskerbondes byggestil. Den gamle del af gården er indrettet som hjemstavnsmuseum med udstilling og salg af håndarbejder, rav, uld, smykker mv. Gjellergaard er desuden vært ved forskellige arrangementer.

Huset no7

Huset no7

Huset No7 er et kulturhus i Herning, som omfavner alle former for kulturelle oplevelser, kreativ udfoldelse, møder og forsamlinger mv. I samarbejde med Huset No7’s brugere bidrager huset til at skabe et varigt og mangfoldigt udbud af kulturelle tilbud til Hernings borgere.

Jenle / Aakjærselskabet

Jenle / Aakjærselskabet

Jeppe Aakjærs hjem Jenle er opført i 1906 og ligger på halvøen Salling ud til Limfjorden. Her kan besøgende opleve Mindestuerne og museet, komme med på en guidet rundvisning, nyde kaffen i museumscaféen og gå på opdagelse i butikken som bl.a. huser et udvalg af Jeppe Aakjærs bøger. I løbet af året lægger Jenle også rum til adskillige fortællinger og foredrag.

Kulturcenter Struer og Folkets Hus

Kulturcenter Struer og Folkets Hus

Kulturcenter Struer består af Folkets Hus og Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter. Folkets Hus er et multihus med mange formål, bl.a. foredrag, koncerter og teater.

Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter

Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter

Kulturcenter Struer består af Folkets Hus og Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter. Gimsinghoved er en smuk proprietærgård med rødder 500 år tilbage i tiden, som nu danner ramme omkring kunstudstillinger, koncerter, konferencer mv.

Kunst- og Kulturcentret Tuskær

Kunst- og Kulturcentret Tuskær

Bag det yderste dige syd for landsbyen Fjaltring ligger Kunst- og Kulturcentret Tuskær med havet som nærmeste nabo. Tuskær er et studiested med rum til fordybelse – men byder også på koncerter, udstillinger, diverse foredrag, undervisning i billedkunst m.m. Tuskær tager gerne imod grupper, og man kan bestille en rundvisning og købe kaffe efter aftale.

Kunstpakhuset

Kunstpakhuset

Kunstpakhuset i Ikast er et udstillingssted, der løbende udstiller aktuel dansk og international kunst af høj kvalitet. Udstillingsbygningen er det tidligere, renoverede banepakhus ved Ikast Station. Huset stiller sig også gerne til rådighed for arrangementer af kulturel karakter.

Lystbækgaard

Lystbækgaard

Lystbækgaard i udkanten af Kronheden er et udflugtssted for hele familien med gårdbutik, klappevenlige får, kunstudstillinger, kvalitetskød, hyrdeopvisninger og meget andet. Her holder Danmarks eneste kvindelige uddannede fårehyrde, Berit Kiilerich, kulturarvens fane højt sammen med sine hyrdehunde og 1000 får.

MCH / Herning Kongrescenter

MCH / Herning Kongrescenter

MCH er indbegrebet af oplevelser: Fra Skandinaviens største messer og kongresser til rock, teater, musicals og store sportsbegivenheder. Koncernen tæller MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen. De danner tilsammen perfekte rammer for alle slags møder, hvad enten det drejer sig om et 15 personers virksomhedsmøde, en fodboldkamp med 11.000 tilskuere eller en messe med 50.000 gæster.

Mejeriet

Mejeriet

Mejeriet i hjertet af Tarm leverer ikke længere mælk og smør: Nej, i dag er Mejeriet en rugekasse for kulturelle aktiviteter og vært for koncerter.

Midtpunktet Thyholm

Midtpunktet Thyholm

Midtpunktet Thyholm danner ramme om mange forskellige kulturelle indslag, og huser både idrætshal, fitnesscenter, café, bibliotek, musikskole, lokalhistorisk arkiv, kultursal og mødelokaler. Her er mange muligheder, og du kan bl.a. opleve foredrag, fortællinger, koncerter, sangaftener og meget andet.

Mississippi Kunst & Kultur

Mississippi Kunst & Kultur

Mississippi er et kunst- og kulturcenter for den nysgerrige person og den udfordrende kunst og kultur. Mississippi arbejder for at øge interessen for kunst og kultur både lokalt og nationalt, og præsenterer nyskabende dansk samtidskunst på forskellige udstillinger.

Nørre Vosborg

Nørre Vosborg

Nørre Vosborg er en charmerende, gammel herregård – der nu eksisterer som et kulturelt samlingssted med hotel, restaurant og lokalefaciliteter. Udover spise- og sovemuligheder i skønne omgivelser, kan du også opleve en række forskellige arrangementer, bl.a. fortællefestivaler, foredrag, markeder og koncerter.

Skovsnogen – deep forest artland

Skovsnogen – deep forest artland

Skovsnogen er et udstillingssted, der udspiller sig under åben himmel i den vestjyske skov Døvling Meldgaard Skov. Her kan publikum komme gratis i alle døgnets timer og opleve naturen kombineret med samtidskunst fra en række kunstnere. Mange af kunstværkerne er inspireret af og integreret i selve skoven. Skovsnogen er det første udstillingssted af sin art herhjemme, og et oplagt udflugtsmål for store og små.

Vestjyllands Kunstpavillon

Skulpturlandsby Selde

Uden for metropolerne er der kun begrænsede muligheder for at møde samtidskunsten. Men i Selde, en midtjysk landsby med ca. 300 indbyggere, har både lokale og besøgende, mulighed for at møde samtidskunsten – i det offentlige rum, på private grunde, i brugsen og ved vejkanten. 

Her udforsker danske og internationale kunstnere skulpturens muligheder. Værkerne som bliver lavet i Selde er semi-permanente værker og de baserer sig i høj grad på at være eksperimenter. 

Vestjyllands Kunstpavillon

Slagteriet

Slagteriet er et produktionshus for kulturelt og kreativt entreprenørskab. Slagteriet er et åbent sted, hvor mennesker mødes. Slagteriet inspirerer til at netværke på tværs af aldersgrupper, etnicitet, fritidsinteresser, brancher, studieretninger og social status. På Slagteriet bliver du forundret og inspireret. 

 

Tryllestaven

Tryllestaven

I Mejeriet finder du også Tryllestaven. Foreningen ønsker at skabe fornyelse og kvalitet i kunst og kultur, og tilbyder bl.a. kreative aftener med broderi, hækling, naturmaterialer, engleværksted, musik, drama og sang. Alt sammen aktiviteter som giver medlemmerne rum til at bruge fantasien og deres kreative evner.

Tante Andantes Hus

Tante Andantes Hus

Tante Adantes hus er et børne- og familiehus, hvor børn og deres forældre kan bruge fantasien, lege, synge, danse, male, opfinde eller fortælle historier. Her er sminke, klippe-klistre udstyr, dukketeater, synge-legeværksted, instrumenter og legetøj i alle former og farver. Formålet er bl.a. at skabe rum til læring, og at udvikle og formidle kultur med og til børn.

Vestjyllands Kunstpavillon

Vestjyllands Kunstpavillon

Kunstpavillonen er et aktivt sted, skabt af lokale ildsjæle. Her finder du hvert år mindst 8-10 udstillinger og 3-5 musikalske kor- eller musikevents. Pavillonen fokuserer primært på at vise samtidskunstens mange ansigter: fra moderne maleri og skulptur til fotokunst, lys- og lydkunst, vandkunst og social plastik. Ikke mindst lægger kunstpavillonen også rum til film, foredrag, workshops, koncerter og lignende.

Ørslev Kloster

Ørslev Kloster

Ørslev Kloster blev grundlagt i 1200-tallet, og har igennem sin levetid både fungeret som nonnekloster og herregård. I dag fungerer klosteret som arbejdsrefugium, hvor mennesker med forskellige opgaver og interesser kan finde ro og fred til at udføre et stykke arbejde i inspirerende omgivelser. Her trækker bl.a. forfattere, komponister, forskere, studerende og kunstnere sig tilbage i fordybelse bag de tykke mure.